Yrttisaunat

koivu Pohjan neiti mutaposki, Kynti soita, kynti maita,

Kynti viimein vierusetki, Soilla kasvavat kanervat,

Pajut pienoiset puroilla, Koivut notkoilla kohosi,

Mäkiloilla männyt nousi, Kuuset kummuilla yleni.

Saunojen yhteyteen on mahdollista saada myös saunaloitsu tai lemmenloitsu sekä erikoisvastoja mm. morsiamenvasta tai katajavasta.

Yrttisauna

Saunayrtit kerätään lähiympäristöstä ennen saunaa. Samalla tutustumme käytettävien yrttien vaikutuksiin. Vaihtoehtoisesti yrtit voidaan tuoda valmiiksi kerättynä saunalle, jolloin niiden vaikutuksista kerrotaan ennen saunomista. Tämän jälkeen valmistetaan yrttivedet kylpemistä varten ja saadaan ohjeet niiden käyttöön. Saunan jälkeen on käytössä ihoa hoitavaa yrttiöljyä ja kasvovettä sekä puhdistava ja virkistävä yrttinen saunajuoma.

 

Morsiussauna

”Lemmen ja rakkauden yrtit”

Perinnetietoa ja kauneuden sekä terveyden hoitoa

Lemmen ja rakkauden saunassa tutustumme yrtteihin, joita voidaan käyttää kauneuden ja terveyden hoidossa sekä kuulemme uskomuksista, joita ennen liitettiin yrtteihin ihastuessa, rakastuessa ja naimisiin mennessä sekä lemmen nostatuksessa ja lietsonnassa. Jokainen osanottaja saa oman jalkakylpykimpun, joka on koottu näistä kasveista. Ennen saunaa teemme jalkakylvyt ja ohjatun kasvojen ja jalkojen hieronnan yrttiöljyllä. Lopuksi nautimme Lemmen ja rakkauden juomaa.

Morsiussauna sopii ohjelmaksi myös esimerkiksi polttareihin ja illanviettoihin.

 

Turvesauna

Turvesauna on hyvin puhdistava. Turpeella voidaankin hoitaa monenlaisia vaivoja. Se sopii mm. ihon hoitoon, aineenvaihduntaa kiihdyttämään, laukaisemaan lihasjännityksiä ja stressiä sekä ihan vain iloiseen rentoutumiseen lempeissä löylyissä. Saunajuomana tarjoillaan puhdistusta edistävää yrttiteetä.

Saunoihin voidaan liittää lisäpalveluina myös hierontahoitoja, jalkakylpypajoja ja monenlaisia hoitotuotepaketteja esim. savikuorinta.

Saunat Katteluksen tilalla ››

Saunat Kettukallion elämystilalla>>

 


Kysy lisätietoja!

Ylös